blog arădean de cultură generală

Cum să bem alcool fără să ne îmbătăm ?

Jim Koch, de la Boston Beer, spune că ştie un secret care îi permite să bea alcool toată noaptea fără să se îmbete.

236097-publimedia-shutterstock

El recunoaşte că ştie o reţetă foarte eficientă: drojdie uscată (la pliculeţ) combinată cu iaurt,pentru a fi mai uşor de consumat.

Câte o linguriţă din acest amestec luată înainte de fiecare halbă de bere este suficientă pentru a combate efectul neplăcut al alcoolului.

Drojdia uscată conţine o enzimă numită dehidrogenază alcoolică (ADH), care descompune alcoolul în carbon, hidrogen şi oxigen, aşa cum el este metabolizat în mod natural în ficat.

Desigur, această reţetă nu permite un abuz de alcool constant, pentru că fiecare organism reacţionează diferit.

Evident, există şi dezavantaje ale acestei soluţii. Drojdia matabolizează alcoolul în acetaldehidă, un bioproduct care este carcinogen.

În plus, este substanţa care provoacă mahmureala, iar drojdia ar putea accentua starea de mahmureală de a doua zi.

sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s