blog arădean de cultură generală

10 reguli de bune maniere în timpul zborului cu avionul

Ca în orice împrejurare, există reguli de etichetă de care este bine să ţinem cont şi în timpul zborului cu avionul nu numai pentru a avea parte de o călătorie mai confortabilă, ci şi pentru a nu-i incomoda sau deranja pe cei din jur

646x404

Aveţi grijă cum folosiţi toaleta avionului

Nu petreceţi mult timp şi nu lăsaţi mizerie în urmă.

Alegeţi cu atenţie parfumul înainte de a călători cu avionul

Amintiţi-vă că folosirea unui parfum prea pregnant poate fi la fel de neplăcută ca mirosul produs de propriul organism. Prin urmare, dacă luaţi masa înainte de a vă îmbarca, administrarea unui medicament care să împiedice emiterea de prea multă odoare este chiar indicată.

Ţineţi-vă copiii sub control

Chiar dacă sunteţi extenuaţi de postura de părinţi, copiii voştri sunt totuşi responsabilitatea voastră. Este, de asemenea, recomandat ca pasagerii deranjaţi de copiii altor călători să discute cu părinţii şi să nu admonesteze copiii. Aceştia nu sunt în măsură să le facă educaţie copiilor unor străini şi este posibil ca, în acelaşi timp, să enerveze şi să deranjeze.

Gândiţi-vă la cum alegeţi să dormiţi

Poate vreţi să investiţi într-o pernă specială pentru gât pentru a evita alunecarea pe umerii vecinilor voştri. Dacă vă aflaţi pe scaunul sau pe rândul din mijloc, evitaţi folosirea măsuţei pliabile drept loc pentru odihnirea capului, pentru ca vecinul vostru să poată trece fără a fi nevoit să vă trezească, conform sfaturilor oferite de publicaţia Business Insider.

Scaunul din mijloc primeşte cotierele

Spre deosebire de pasagerii de pe rândul sau de pe locul de la fereastră, cei ce ocupă locul din mijloc nu au spaţiu suficient pentru a-şi întinde picioarele sau pentru a-şi odihni capul. De asemenea, îi puteţi oferi pasagerului de pe locul de mijloc şi un confort mintal, ceea ce presupune să nu se simtă forţat să converseze cu voi.

Ridicaţi-vă doar în momentele potrivite

Gândiţi-vă înainte atunci când vreţi să mergeţi la toaletă. Dacă vedeţi o însoţitoare de bord cu un cart pe culoar, mai aşteptaţi. La fel de nepermisă este şi ridicarea înainte de colectarea tăvilor de către stewarzi.

Nu supraîncărcaţi locul destinat depozitării bagajelor

Pentru că bagajele de cală sunt taxate, spaţiul de depozitare din partea superioară a avionului este de obicei aglomerat. Este recomandat să nu ocupaţi spaţiul de depozitare a bagajelor al unei alte persoane prin aşezarea inversă a bagajului (pe orizontală), iar dacă aveţi două bagaje, păstraţi-l pe cel mic la picioare.

Aveţi grijă atunci când vreţi să lăsaţi scaunul pe spate

Uitaţi-vă în spatele vostru înaintea modificării poziţiei scaunului şi avertizaţi-l pe pasagerul al cărui spaţiu aveţi de gând să-l invadaţi pentru ca acea persoană să aibă grijă de băutura sa ori pentru a-şi ajusta laptopul. Şi menţineţi fotoliul drept în timpul meselor.

Nu consumaţi mai mult alcool decât este cazul

Consumarea câtorva băuturi pe bază de alcool poate reprezenta un mod plăcut de petrecere a timpului în avion, dar nu lăsaţi lucrurile să vă scape de sub control. Este posibil să deveniţi iritaţi şi recalcitranţi, pentru a nu mai menţiona faptul că este foarte probabil să fiţi nevoiţi să vă deranjaţi des vecinii pentru a merge la toaletă.

Fiţi amabili cu însoţitoarele de bord

Nu însoţitoarele de bord au creat regulile cu privire la poziţia măsuţelor sau a scaunelor sau la centurile de siguranţă. Dacă le îngreunaţi îndeplinirea atribuţiilor, acest lucru poate crea neplăceri nu doar din punct de vedere comportamental, ci poate, de asemenea, cauza întârzierea aterizării.

sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s