blog arădean de cultură generală

Lucruri pe care oamenii sănătoşi le fac înainte de ora 9 dimineaţa

Mare parte dintre noi auzim alarma care sună dimineaţa şi pe care o anulăm de câteva ori. Apoi, când ne dăm seama că este deja tâziu, sărim din pat, ne ducem repede la baie, ne îmbrăcăm cu ce nimerim din şifonier şi, eventual, luăm cu noi o cafea pe care să o bem pe drumul către muncă, promiţându-ne că începând de mâine ne vom schimba programul haotic. Surse medicale citate de Huffington Post afirmă că acest stil de viaţă haotic şi stresant nu aduce niciun beneficiu sănătăţii şi şterge cu totul cele câteva minute în plus de somn pe care le-am câştigat anulând alarma

jogging

Există, totuşi, şi persoane care nu se încadrează în această categorie şi care au reuşit să îşi facă un program de dimineaţă din care fiecare dintre noi ar trebui să înveţe. Huffington Post a realizat un „ghid al persoanelor sănătoase” din care putem învăţa şi noi cum să ne începem ziua într-un mod corect.

1. Oamenii sănătoşi îşi stabilesc un program de odihnă şi îl respectă cu sfinţenie: Haosul din rutina zilnică poate fi eliminat prin stabilirea unei ore de culcare şi respectarea ei în fiecare zi. Acest lucru poate părea foarte ciudat, în special pentru adulţi, dar este un obicei sănătos. Corpul nostru o ia razna dacă într-o seară ne culcăm la 22:00, într-o alta la miezul nopţii şi tot aşa. Ora de culcare este un izvor de energie, aşa că trebuie să ne fixăm una pe care să o respectăm în fiecare zi.

2. Trezitul devreme – pe la ora 6:00 – este un obicei al oamenilor sănătoşi: Dacă avem suficient timp pentru a duce la bun sfârşit toate ritualurile de dimineaţa, întreaga zi va fi mai fructuoasă. Eliminarea unor obiceiuri aparent banale, precum a face patul imediat ce ne-am trezit, ne ajută să ne îmbunătăţim randamentul pentru ziua respectivă.

3. Apa băută dimineaţa este elixirul oamenilor sănătoşi: Este bine să ne hidratăm dimineaţa, întrucât este posibil ca în timpul somnului să nu ne trezim ca să bem apă. Apa consumată dimineaţa, pe stomacul gol, pune în mişcare metabolismul. „Nimeni nu îşi doreşte ca urina sa să fie de culoare galben închis. Asta înseamnă că persoana este deshidratată. Apa ne ajută să reglăm nivelurile de sodiu din corpul nostru”, afirmă Angie Knudson, o maratonistă în vârstă de 34 de ani.

4. Oamenii sănătoşi fac mişcare dimineaţa: Exerciţiile făcute dimineaţa vor da oricărei persoane un plus de energie. Alfred Gallegos, un antrenor personal din California, spune că dimineaţa nimeni nu are nicio scuză pentru care să nu se mişte puţin, întrucât corpul este relaxat şi nu poţi spune că eşti obosit, doar te-ai trezit din somn.

5. Un mic dejun consistent şi variat nu lipseşte din rutina unui om sănătos: Micul dejun este cea mai importantă masă a unei zile. El furnizează corpului energia necesară pentru întreaga zi. „Eu mănânc dimineaţa opt albuşuri de ou cu spanac, roşii, napi şi avocado. Acest preparat conţine tone de proteine şi grăsimi benefice din avocado”, povesteşte Michael Dreishpoon, în vârstă de 50 de ani, care merge la sală de şase ori pe săptămână.

6. Meditaţia de dimineaţă este foarte importantă pentru sănătate: Există mai multe modalităţi de meditaţie, însă dimineaţa, imediat după ce ne-am trezit sau după ce ne-am făcut exerciţiile, este cel mai potrivit moment. Meditaţia te ajută să te mobilizezi şi te stabilizează din punct de vedere emoţional. Oamenii care au acest obicei declară că cele câteva minute de meditaţie le dau putere pentru întreaga zi.

7. Oamenii sănătoşi îşi fac timp să citească dimineaţa: Cititul dimineaţa aduce multe beneficii, de la eliberarea stresului până la punerea în funcţiune a creierului. Cei care şi-au pus la punct un astfel de program spun că lectura de dimineaţă îi ajută să înceapă ziua cu mai mult optimism.

8. Oamenii sănătoşi au un jurnal şi scriu în el dimineaţa: Ţinerea unui jurnal are o serie de beneficii, însă dacă scriem în respectivul jurnal dimineaţa, atunci vom fi mai creativi, mai disciplinaţi şi vom căpăta mai multă încredere în noi înşine.

9. Muzica este o modalitate de a-ţi începe dimineaţa: Muzica activează creierul, astfel că, pentru o viaţă sănătoasă este foarte bine să o ascultăm dimineaţa sau în drum spre serviciu.

10. Spune „Te iubesc!” în fiecare zi şi vei fi mai sănătos: Printre obiceiurile mărunte care ne ajută să ne îmbunătăţim viaţa şi starea de sănătate se numără şi aprecierile şi cuvintele pe care le spunem în cuplu, în familie sau în grupul de prieteni. A rosti zilnic cuvintele „Te iubesc!” te ajută să eliberezi stresul şi să ai o zi bună, per ansamblu

sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s