blog arădean de cultură generală

Răul de maşină. Cum scăpăm de el

Răul de maşină nu dispare cu medicamente sau cu bomboane mentolate, ci cu ajutorul unor informaţii foarte simple. Lecţiile nu sunt utile doar pentru obţinerea permisului de conducere ori atingerea unei fluidităţi în trafic, atunci când vă aflaţi la volan. Exerciţiile ajută în procesul de vindecare a greţurilor şi vărsăturilor cauzate de răul de mişcare. Procesul are la origine urechea internă, care participă, alături de creierul mic, la menţinerea echilibrului.

car-sick

“Există o sensibilitate, o moştenire genetică, o diferenţă între urechea dreaptă şi urechea stângă, adică o inegalitate la nivel de ureche internă, iar creierul percepe diferit şi de aceea există o discrepanţă între ceea ceea ce văd şi ceea ce simt”, a declarat dr. Ioana Vodă, medic primar ORL, pentru ştirileprotv.ro.

În cazul copiilor cu asemenea probleme, este recomandată blocarea vederii laterale. Mai exact, aceştia sunt obligaţi să privească doar în faţă.

“Ca urmare, creierul conştientizează toate mişcările şi ia locul acestor senzori şi acestor determinări care sunt sub-corticale”, a explicat Vodă.

Revenind la răul de maşină şi mişcare, dacă toate aceste exerciţii nu dau roade, există un soft care poate rezolva problema. Acesta arată ca orice joc de PC, dar este creat să antreneze şi să egalizeze senzorii din ambele urechi.

sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s