blog arădean de cultură generală

De ce nu este bine să consumăm o bere „rece ca gheaţa” ?

Berea este probabil cea mai consumată băutură în timpul verii, dar există multe mituri, idei preconcepute, despre ea. Berghofbeer.com desfiinţează câteva dintre cele mai populare mituri despre bere.

bere_rece

Mituri despre bere. Berea trebuie să fie băută rece ca gheaţa

Acest mit a fost răspândit de micii producători, care vindeau o bere cu o aromă mai slabă. Atunci când băutura este consumată foarte rece, receptorii de gust de pe limbă nu mai funcţionează şi astfel consumatorul nu-şi va da seama că berea pe care o savurează este de fapt cam lipsită de gust. Cel mai bine este să bem berea la o temperatură cuprinsă între temperatura camerei şi cea din frigider. Mai ales berea brună ar trebui băută la o temperatură foarte apropiată de cea a camerei, în timp ce berea blondă poate fi băută mai rece.

Mituri despre bere. Berea servită la draft este mult mai bună ca berea la sticlă sau la cutie

Berea servită la draft nu vine din mediu steril şi de aceea trebuie să fie atent păstrată pentru a nu dezvolta diferite bacterii care să îi afecteze gustul. Prin urmare, dacă intrăm într-un bar sau pub care nu arată prea igienic, este mai sigur să comandăm bere la sticlă sau la cutie, să nu riscăm cu un draft.

Mituri despre bere. Berea cu puţine calorii este bună pentru cei care vor să ţină regim

Această bere conţine mai puţine calorii ca una normală. Din păcate însă, are o aromă mult mai slabă, aproape imposibil de sesizat. De aceea, experţii spun că nu merită să alegem o bere cu mai puţine calorii, pentru că diferenţa nu este oricum foarte mare. O bere normală conţine 150 de calorii, în timp ce una dietetică numai 100 de calorii. Practic, diferenţa de calorii este foarte mică, dar diferenţa de gust este foarte mare.

Mituri despre bere. Berea se strică dacă este lăsată mult timp la temperatura camerei

Berea, chiar dacă nu este ţinută în frigider, nu se va strica aşa cum se întâmplă cu alimentele, pentru că alcoolul pe care îl conţine previne acumularea de bacterii. Aroma nu va dispărea dacă va fi refrigerată din nou. Singurul mod în care berea se poate strica este prin expunerea la lumină ultravioletă, o mai lungă perioadă de timp. Doar atunci va căpăta un gust rău.

Mituri despre bere. Berea este o băutură pentru bărbaţi

Chiar dacă berea a fost de la bun început promovată ca o băutură pentru bărbaţi, în realitate femeile încep s-o aprecieze tot mai mult. Potrivit New York Daily News, femeile reprezintă 37% dintre consumatorii de bere.

Mituri despre bere. Berea brună este mai tare ca berea blondă

Culoarea berii nu are legătură cu tăria ei, pentru că este dată de culoarea malţului folosit. De obicei acest malţ închis la culoare, care este prăjit sau caramelizat, nu conţine zahăr fermentabil, deci nu modifică doza de alcool din bere.

sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s