blog arădean de cultură generală

Tu unde te încadrezi ?

 • Ce este inteligenţa?
  Inteligenţa este capacitatea intelectuală de a rezolva situaţii noi şi complicate; abilitatea de a învăţa din propriiile experienţe; abilitatea de a te adapta; abilitatea de a desemna corect conexiunile şi relaţiile intrinseci, ceea ce ne ajută să rezolvăm noi probleme şi să ne orientăm în situaţii care s-au ivit. Este probabil cea mai importantă şi cu siguranţă cea mai studiată dintre toate abilităţile recunoscute de psihologia modernă. Un coeficient de inteligenţă, IQ, este modul de a măsura inteligenţa.

Pierdere de memorie

 • Ce este coeficientul de inteligenţă (IQ) ?
  Coeficientul de inteligenţă (IQ) este un număr ce descrie inteligenţa unei persoane în relaţie cu restul populaţiei
 • Ce este un IQ mediu ?
  Un IQ între 90 şi 110, pe care-l au aproximativ 50% din populaţie, este considerat un IQ mediu.
 • Ce niveluri de inteligenţă există ?
  • Persoane care au valoarea IQ-ului mai mare de 140 sunt extraordinar de abile în activitaţi creatoare şi îi conduc pe alţii. Valorile de IQ dintre 131 şi 140 ating mai puţin de 3% din populaţie. Este valoarea de IQ extraordinar de înaltă.

  • Nivelul IQ-ului peste 140
   Persoane care au valoarea IQ-ului mai mare de 140 sunt extraordinar de abile în activitaţi creatoare şi îi conduc pe alţii. Sunt genii în timuri lor. Descoperă teorii şi aparate noi. Reprezintă 0,2% din populaţie. Dintre personajele cunoscute au valoarea asemănătoare a IQ-ului de exemplu Bill Gates sau Stephen Hawking.
  • Nivelul IQ-ului 131 – 140
   Valorile de IQ dintre 131 şi 140 ating mai puţin de 3% din populaţie. Este valoarea de IQ extraordinar de înaltă. Persoane cu IQ-ul acesta sunt specialişti, cercetători sau manageri foarte buni. Valoarea asemănătoare a IQ-ului . au de exemplu guvernerul de California şi fostul actor Arnold Schwarzenegger sau actriţa Nicol Kidman.

  • Nivelul IQ-ului 121 – 130
   Valorile dintre 121 sunt 130 sunt mult peste medie. Persoane cu valorile acestea absolvesc universitate cu uşurinţă şi pot obţine rezultate extraordinare în funcţii de conducere sau în activitaţi creatoare. Persoane cu valorile acestea reprezintă 6% din populaţie.

  • Nivelul IQ-ului 111 – 120
   Este inteligenţa peste medie. Persoane cu inteligenţa aceasta absolvesc universitatea fără probleme. Dacă este vorba de o persoană laborioasă poate găsi un loc de munca extraordinar. În populaţie găsim aproximativ 12% de persoane cu valorile acestea de IQ.

  • Nivelul IQ-ului 101 – 110
   Valorile IQ dintre 101 şi 110 sunt considerate cele medii. Persoana cu valorile acestea va absolvi universitate cu dificultaţi dar dacă este perseverntă şi laborioasă poate găsi un loc de munca extraordinar. Persoane cu valorile acestea reprezintă 25% din populaţie.

  • Nivelul IQ-ului 91 – 100
   Valorile IQ-ului dintre 91 şi 100 sunt considerate cele de inteligenţa medie. Inteligenţa asemănătoare au 25% de pesoane din populaţie. Cei cu inteligenţa aceasta dau examen de bacalaureat fără probleme şi pot lucra în management inferior.

  • Nivelul IQ-ului 81 – 90
   Persoane cu valorile IQ-ului dintre 81 şi 90 pot absolvi şcoala elementară şi se afirmă cu succes în meserii şi profesii manuale. Este inteligenţa uşor sub medie. Reprezintă 10% din populaţie.

  • Nivelul IQ-ului 71 – 80
   Este cazul de gradul inferior de deficienţa mintală. Persoane cu valorile acestea au probleme cu studiu la şcoală elementrară dar pot absolvi fără probleme şcoala specială. Persoanele acestea reprezintă o zecime din populaţie.
  • Nivelul IQ-ului 51 – 70
   Persoane cu IQ-ul dintre 51 şi 70 pot absolvi şcoala specială dacă sunt încurajaţi şi conduşi corect şi intensiv. Sunt în stare să se îngriji singure şi să fac munca de fiecare zi. Este cazul de deficienţa mintală uşoară (debilitate). Reprezintă aproape 7% din populaţie.

  • Nivelul IQ-ului 21 – 50
   Este cazul de deficienţa mintală medie (imbecilitatate). Persoane cu valorile acestea sunt needucabile dar sunt în stare să se îngriji singure şi de a trăii destul de independent. În populaţie găsim aproximativ 2% de persoane asemănătoare.

  • Nivelul IQ-ului sub 20
   Este cazul de deficienţa mintală gravă (idioţie). Persoane acestea sunt needucabile şi de de obicei sunt dependenţi de ajutorul altora, nu sunt în stare să se îngriji singure. Adeseori trăiesc într-o lumea proprie şi nu percep lumea exterioară. Reprezintă 0,2% din populaţie.

Click pe imaginea de mai jos pentru a face testul, pentru a ști exact ce IQ ai

Untitled

sursa

sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s