blog arădean de cultură generală

Cei mai rezistenţi pomi fructiferi

Printre cei mai rezistenţi pomi fructiferi se numără mărul şi prunul. Alegerea unui anumit tip de pomi fructiferi trebuie să ţină cont de anumite condiţii de mediu (temperatură medie anuală, calitatea solului sau umiditatea) pentru a fi cât mai rezistenţi.

tdp_1

Cei mai rezistenţi pomi fructiferi: mărul şi prunul 

În România, pomii fructiferi care rezistă cel mai bine la frig sunt mărul şi prunul. Datorită acestei rezistenţe merele sunt fructele cele mai consumate pot fi găsite numeroase livezi în întreaga ţară. De asemenea, soiurile altoite de prune rezistă foarte bine la variaţiile de temperatură, fapt ceea ce duce producţii importante de prune anual.

Nucul

Nucul este un alt pom care rezistă bine la variaţiile de temperatură sau apă. Totuşi, acest tip de pomi are nevoie neapărată de lumină pentru o bună producţie de frunte.

Rezistenţi la secetă

Printre pomii care rezistă cel mai bine la secetă sunt migdalul, caisul altoit pe migdal şi cireşul altiot pe vişinul turcesc, potrivit egradini.ro. Însă, în perioadele cu ger, migdalul şi caisul are mari probleme: mugurii acestora degeră, chiar şi o parte din ramuri.   Cei mai rezistenţi pomi fructiferi. Sol umed sau uscat În ceea ce priveşte adaptabilitatea la un anumit tip de sol, caisul şi piersicul sunt pomi care dau dovadă de rezistenţă în zonele umede. De partea cealaltă, mărul şi vinul sunt foarte rezistenţi în locurile cu sol uscat.

Taierea pomilor fructiferi

sursa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s