blog arădean de cultură generală

Şeful HR de Google: Şase paşi care te vor ajuta să ai succes la orice interviu de angajare

Laszlo Bock, directorul departamentului de resurse umane de la Google, susţine că orice interviu de angajare poate fi trecut cu succes cu ajutorul a şase paşi simpli.

2855653-publimedia-shutterstock

În opinia sa, candidaţii pot folosi o slăbiciune a recrutorului în avantajul lor. Mai exact, faptul că prima impresie se formează foarte repede şi că, dacă un candidat pare bine pregătit, şansele de angajare sunt foarte mari, scrie Business Insider.

1. Anticipează viitorul

Poţi anticipa 90% dintre întrebările care îţi vor fi adresate. Lista este destul de uşor de genera: ”Spune-mi despre tine”, ”Care sunt slăbiciunile tale?”, ”Care sunt punctele tale forte?”, ”De ce îţi doreşti acest job?”. Pune-le pe hârtie.

2. Plănuieşte ”atacul”

Scrie răspunsul pentru fiecare întrebare. Da, este mai greu să scrii tot ce vrei să spun, dar în acest fel le vei reţine mai bine.

3. Fă-ţi un plan de rezervă

Scrie câte trei răspunsuri pentru fiecare întrebare. De ce trei? Pentru că există posibilitatea ca recrutorul să nu fie impresionat de povestea ta. Prin urmare, ai nevoie de trei variante la fel de bun astfel încât la următoarele interviuri să prezinţi altceva.

4. Dovedeşte-ţi punctele forte

Răspunsul la fiecare întrebare ar trebui să conţină o poveste care demonstrează calităţile pe care le enumeri.

5. Citeşte camera

Acordă-ţi 10 secunde pentru a scana camera. În acest fel poţi identifica eventuale obiecte, o carte, o fotografie, care să te ajute să stabileşti o legătură emoţională cu recrutorul.

6. Repetă

Repetă răspunsurile, cu voce tare, în faţa oglinzii, în aşa fel încât, atunci când eşti în faţa recrutorului, să ai un discurs cursiv.

sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s