blog arădean de cultură generală

Cât de uşor ţi se pot fura datele de pe card

Un specialist în securitate a demonstrat pentru Daily Mail cât de uşor se pot fura datele de pe cardurile de credit. Astfel, este nevoie doar ca răufăcătorul să stea la mai puţin de 15 cm de victimă şi, prin tehnologii ca NFC (near field communication) sau RFID (radio frequency identification), le fură acestora datele de pe card.

cad

Specialistul în securitate David Bryan a explicat că hackerii îşi pot procura cu uşurinţă de pe internet un cititor RFID sau, chiar mai simplu, pot descărca pe telefon o aplicaţie care face acelaşi lucru: preia semnalul wireless emis de card în momentul în care se face o plată şi salvează datele de pe card.

Apoi, hackerii transferă respectivele date într-un alt dispozitiv, care poate fi cumpărat de pe internet cu preţuri între 300 şi 400 de dolari, care clonează cardul.

Un studiu al firmei de securitate Norton arată că 70% dintre cardurile existente în momentul actual pe piaţă sunt vulnerabile în faţa atacurilor.

Singurele date pe care hackerii nu le pot citi se referă la codul de trei cifre de pe spatele cardului, însă cumpărăturile cu cardul în magazine pot fi efectuate şi fără acest cod, scrie Daily Mail.

sursa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s