blog arădean de cultură generală

O nouă specie de dinozaur, descoperită în China

O nouă specie de dinozauri a fost descoperită în China şi are ceva deosebit faţă de restul creaturilor uriaşe din Preistorie. Gâtul acestor dinozauri este atât de lung, încât însumează mai mult de jumătate din corpul lor de 15 metri.

dinozaur

Dinozaurii din specia Qijianglong guokr (“dragonii din Qijiang”) au apărut în Asia în urmă cu 160 milioane de ani, în perioada jurasică timpurie. Aceştia au fost identificaţi după craniu şi fosilele vertebrelor, descoperite în 2006 de muncitorii care lucrau lângă oraşul Quiang din sudul Chinei, scrie huffingtonpost.com.

“Dacă vă imaginaţi un animal mare, iar gâtul ocupă jumătate din corpul lui, puteţi observa că evoluţia poate face lucruri extraordinare”, a declarat Tetsuto Miyashita, student PhD în cadrul Universităţii din Alberta, Canada.

Specia Qijianglong aparţine, cel mai probabil, familiei mamenchisaurids, a dinozaurilor cu gâturi foarte lungi. Spre deosebire însă de majoritatea dinozaurilor din specia respectivă, Quijianglong avea vertebre atât de strânse, încât gâtul animalului preistoric stătea ţeapăn, ca braţul unei macarale.

sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s