blog arădean de cultură generală

Cum recunoaştem mierea autentică

Tot mai puţină miere pe care o găsim pe rafturile din magazine este autentică. Avertismentul vine din partea apicultorilor care afirmă că pe piaţă se găsesc tot mai multe sortimente care imită mierea.

hepta-412190

Pentru a nu cumpăra miere contrafăcută, apicultorii oferă câteva ponturi la îndemâna oricui pentru a identifica produsele autentice.

● Cea mai simplă modalitate de a verifica dacă un borcan conţine miere adevărată sau nu este să o gustăm. Deşi este cea mai simplă modalitate, foarte puţine persoane îşi pot da seama dacă au cumpărat un produs apicol autentic sau nu.

● Un alt test constă în verificarea limpezimii mierii. Dacă mierea e prea limpede atunci avem de-a face cu un produs contrafăcut.

● ”Cel mai bine este să turnaţi puţină miere într-un recipient cu apă. Dacă firul este întrerupt, înseamnă că e miere naturală. Dacă este un fir continuu şi ceea ce curge în recipientul cu apă se dizolvă imediat, înseamnă că are zahăr”, a adăugat Cristina Pavel, apicultor.

Mierea naturală, care nu are zahăr adăugat, se va aşeza pe fundul paharului şi nu va pluti în apă. Cei care se aprovizionează cu miere din supermarketuri sunt sfătuiţi să citească de fiecare dată eticheta. Uneori, ce arată a miere nu este chiar miere.

„Sunt situaţii în care scrie miere, dar e miere într-un procent foarte mic şi de fapt este altceva în acel borcan. Este un amestec de glucoză şi fructoza sau sirop de porumb, e mult mai grav decât o miere falsificată”, a mai spus Cristina Pavel.

sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s