blog arădean de cultură generală

Primul card care se autentifică cu amprenta posesorului

MasterCard a lansat, la Londra, în colaborare cu compania parteneră norvegiană Zwipe, primul card din lume care combină autentificarea biometrică cu tehnologia de plăţi contactless, care permite posesorului să se identifice prin intermediul amprentei şi nu al PIN-ului, relatează Forbes.

atm-bancomat-shutterstock

Banca Sparebanken DIN din Norvegia a testat în ultimele luni cardul Zwipe MasterCard, în cadrul unui proiect pilot.

Noul card înlocuieşte practic PIN-ul cu amprenta posesorului, utilizând un scanner inclus în card.

MasterCard a prezentat, vineri, “primul card de plăţi biometric contactless din lume”, care include un senzor cititor de amprentă şi certifică că plata este făcută de posesorul acestuia.

Funcţia contactless constă în faptul că acest card nu este prevăzut cu bandă magnetică ci funcţionează după sistemul cardurilor de călătorie, utilizate la metrou sau în autobuze, care pot fi reîncărcate şi care au inclus un cip care ţine evidenţa fondurilor disponibile.

Noul card de plăţi intră în concurenţă cu portofelele digitale, precum Square şi Apple Pay.

“Convingerea noastră este că trebuie să putem să ne identificăm fără să fie nevoie de parole sau numere PIN”, a declarat Ajay Bhalla, preşedinte pentru soluţii de securitate la MasterCard.

Amprenta este stocată direct pe card, prin scanarea la configurarea acestuia, şi va fi utilizată apoi la autentificarea fiecărei tranzacţii, la un terminal de plăţi.

“Răspunsul la proiectul pilot efectuat de Sparebanken DIN a fost foarte bun. Deţinătorilor le-a plăcut foarte mult cât de uşor poate fi folosit acest card. Reacţii foarte bune au avut şi retailerii participanţi la proiect”, a declarat fondatorul şi directorul general al Zwipe, Kim Humborstad.

Anul viitor, Zwipe intenţionează să lanseze o nouă versiune a Zwipe MasterCard, care va avea acelaşi format cu actuala versiune dar care va fi compatibil cu toate terminalele de plăţi.

O altă formă de plăţi prin care identitatea va fi confirmată prin amprentă va fi Apple Pay, care va fi lansat luni.

Potrivit IBTimes UK, Humborstad, care a fondat Zwipe în 2009, nu consideră Apple Pay drept un concurent, ci un sistem complementar Zwipe MasterCard.

Cardul Zwipe MasterCard va fi disponibil în Marea Britanie din 2015, dar nu se ştie când va fi lansat şi în Statele Unite.

 

sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s