blog arădean de cultură generală

Pericolul pe care îl reprezintă magneţii de frigider

Magneţii de frigider te pot ucide dacă ai inima slabă. Asta este concluzia la care au ajuns oamenii de ştiinţă elveţieni de la Spitalul Universitar din Zurich.

magneti

Magneţii de frigider care se găsesc în comerţ şi pe care cei mai mulţi dintre noi obişnuim să îi cumpărăm drept suvenir sunt consideraţi periculoşi mai ales pentru persoanele care au suferit operaţii pe inima şi au by-pass-uri sau implanturi cardiace, notează BBC.

Contactul corpului uman cu magneţii pot destabiliza mecanismul de funcţionare al pacienţilor cardiaci, arată datele unui studiu realizat de un grup de cercetători de la Spitalul Universitar din Zurich, Elveţia.

Specialiştii spun că riscul creşte odată cu mărimea magnetului. Pentru a nu-şi pune viaţa în pericol, cardiacii care au suferit diferite intervenţii chirurgicale şi cărora li s-au instalat stenturi sunt rugaţi să nu intre în contact cu un magnet chiar şi o distanţă de 3 centimetri.

Aceste concluzii au fost luate după ce oamenii de ştiinţă au evaluat un grup de 70 de pacienţi cardiaci cu stimulatoare cardiace.

“Medicii ar trebui să le recomande pacienţilor lor precauţie în cazul magneţilor şi să le vorbească despre riscurile la care se expun. Recomandăm ca producătorii de magneţi să includă pe ambalaj informaţii cu privire la potenţialele riscuri”, a declarat Thomas Wolber.

sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s