blog arădean de cultură generală

6 feluri de mâncare care te îngraşă cel mai tare

Vă închipuiaţi cumva că, dacă aţi pus hamburgerii şi cartofii prăjiţi pe lista mâncărurilor interzise, aţi scăpat de pericolul kilogramelor în plus? Ei bine, nimic mai greşit! Asta mai ales dacă vă place să gustaţi din deliciile culinare.

lobster-1

667GPS

CALZONE: la prima vedere, o pizza nevinovată, aflată pe meniul celor mai multe restaurante din Italia. Da, pizza nu e chiar cel mai sănătos aliment, dar calzone în mod special ar trebui evitată de către cele care îşi doresc o siluetă de topmodel. Pentru că la o calzone se foloseşte aluat cât pentu o pizza normală de patru persoane. Şi cantitatea de toppinguri e mai mare ca la o pizza normală.

mars

BATOANE DE MARS PRĂJITE: nu zâmbiţi, e un desert specific scoţian cu extrem de multe calorii! Deşi compania care produce ciocolata Mars spune că nu încurajează un astfel de desert nesănătos, scoţienilor le place să-şi termine masa compusă cu un astfel de dulce. Ciocolată topită, o cocă prăjită pe deasupra, alune… mai trebuie să contorizăm oare?

ramen-noodle-soup

SUPA RAMEN: pare aproape sănătoasă. Supa, populară în Japonia (şi în alte ţări asiatice), vine de multe ori şi în varianta gata de încălzit, la cutie. Însă nu e chiar atât de uşoară, fiind preparată din grăsime, ulei, carne de vită. Şi, chiar dacă noodleşii nu sunt prăjiţi, supa e plină ochi de calorii.

jalebi

JALEBI: desertul indian făcut din bile de aluat prăjite, apoi scufundate într-un sirop extrem de dulce din zahăr topit este bun să te lingi pe degetete. Dar nici nu vrem să ştim câte sute de calorii are.

khachapuri

KHACHAPURI: e un fel de mâncare specific georgian în care pe post de farfurie ai… o pâine plată, scobită în mijloc. Pe ea se pun, unt, brânză topită, ardei, ouă ochiuri, carne şi totul se mănâncă! O bombă calorică, pur şi simplu.

crepe

CREPE CU CIOCOLATĂ (sau, altfel spus, clătite cu ciocolată): specialitatea franceză e delicioasă, nimic de zis. Însă socotiţi aşa: unt, lapte, ouă, făină, plus cremă de ciocolată din plin. Uneori, chiar şi zahăr vanilat pe deasupra sau frişcă. Şi imaginaţi-vă că doar 2 linguriţe de Nutella au peste 200 de calorii!

sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s