blog arădean de cultură generală

Cum arată mega-nava care se scufundă şi transportă rafinării şi vase de război

Nava din imagine este una dintre cele mai mari din lume şi are o calitate ce o face cu adevărat deosebită. Aceasta este o navă semi-submersibilă

01-qdegqlr

Blue Marlin este una dintre cele mai mari nave de transport maritim din lume şi este semi-submersibilă. Vasul, cu o greutate de 56.000 de tone, se poate scufunda până când puntea sa ajunge la cel mult 16 metri subapă.

02-xnafkhq

Nava este deţinută de o companie olandeză şi a fost folosită pentru a transporta de la instalaţii de foraj la vase de război şi chiar rafinării.

03.blue-3

Spre exemplu, Marina americană a folosit Blue Marlin pentru a transporta distrugătorul USS Cole înapoi în Statele Unite, după ce nava de război a fost avariată de mai mulţi atentatori sinucigaşi în timp ce se afla într-un port din Yemen.

04-1uxbtep

Câţiva ani mai târziu, aceasta a mutat rafinăria Snohvit din Cadiz (Spania), locul unde aceasta a fost construită, în Hammerfest (Norvegia). Totul a durat doar 11 zile.

05.blue-2

06.-zxeresg

Nava are 38 de cabine unde pot fi găzduite până la 60 de persoane şi este dotată cu o sală de forţă, cu o saună şi cu facilităţi pentru înot.

 

sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s