blog arădean de cultură generală

10 alimente pe care nu e bine să le ţii în frigider

Chiar dacă vremea se încălzeşte sau spaţiul de depozitare e deficitar, încearcă să nu înghesui toate alimentele în frigider. Iată care sunt acele lucruri pe care nu e bine să le ţii în frigider.

1food

02.0809-go-ds23290

 

Roşiile. Mai ales dacă nu sunt foarte copate. În primul rând, îşi pierd aroma şi parfumul în aerul rece din frigider; apoi, la rece şi întuneric legumele nu se mai coc. Mai bine ţine roşiile într-un coş, pe un raft din bucătărie.

we0609-go-ds24089

Usturoiul. Ca şi ceapa, va avea tendinţa de a absorbi din umezeală şi se va înmuia.

we08-ba-ds21230

Cartofii. Dacă sunt ţinuţi în frigider, zahărul din ei va deveni mai concentrat şi cartofii se vor usca. Păstrează-i mai degrabă într-o pungă de hârtie, într-un loc întunecat, dar nu neapărat rece.

0608-co-ds7147

Avocado. Dacă vrei ca aceste fructe să se coacă într-un final (mai ales că din supermarket le cumperi mereu mai verzi), nu le pune în frigider. Vor rămâne tari.

1005-gt-gl12-02

Mierea de albine. Dacă o ţii în frigider se poate cristaliza. Mai bine păstreaz-o într-un borcan din sticlă bine închis.

1007-co-ds6029-web

Uleiul de măsline. Dacă îl depozitezi în frigider, uleiul de măsline se îngroaşă şi capătă o densitate ciudată. Cel mai bine este să îl păstrezi în dulap, într-un loc întunecat.

1207-co-ds7051

Ceapa. Dacă ţii cepele în frigider (mai ales dacă le pui în vreo cutie din plastic, în speranţa că vei scăpa de mirosul lor), acestea vor absorbi din umezeală şi vor deveni mai moi. Ţine-le departe de cartofi (ambele alimente se vor strica mai repede dacă le ţii împreună) şi încearcă să le depozitezi într-un loc uscat şi răcoros.

cn00106786

Pâinea. Aici există păreri pro şi contra. Unii oameni păstrează pâinea în frigider ca să o aibă mai mult timp proaspătă (o încălzesc sau o pun la cuptor după ce o iau de la rece). Dar atenţie: aerul rece din frigider va usca şi pâinea şi o va întări. Oricum, dacă preferi să o păstrezi în frigider, înveleşte pâinea într-un prospop curat sau într-o folie din plastic şi, după ce o scoţi de acolo, ai grijă să o laşi să se dezgheţe şi să se încălzească înainte să o mănânci.

we08-ba-ds57087

Busuiocul. Dacă ţii frunzele de busuioc în frigider, acestea se vor ofili rapid. În plus, vor avea tendinţa să absoarbă toate mirosurile din frigider, ceea ce înseamnă că în nici un caz nu-l mai poţi folosi pentru aroma lui în paste. Mai bine păstrează crenguţele de busuioc într-un pahar cu apă, ca pe flori.

we08-ba-ds57125

Cafeaua. Dacă e ţinută în frigider, are şi un efect benefic: va absorbi toate mirosurile neplăcute, dar îşi va pierde aroma şi mirosul ei specific.

 

sursa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s