blog arădean de cultură generală

Greseli pe care le faci atunci cand prajesti ouale

Ouale prajite sunt baza unui mic dejun hranitor si rapid. Merg puse peste spanac, peste pizza, sau in sanvisuri (rezultatul este un croque madame delicios). Daca vrei sa-ti iasa de fiecare data niste oua ochiuri impecabile, evita sa faci urmatoarele greseli

greseli-pe-care-le-faci-atunci-cand-prajesti-ouale_3_size1

  • Pentru inceput, sparge cu grija ouale. Sunt delicate si trebuie sa ai grija sa nu scapi si bucati de coaja.
  • Urmatoarea provocare: sa nu spargi galbenusul. Ca sa eviti asta, iti spunem un truc: nu “scapa” ouale in tigaie de la o distanta prea mare.
  • Nu le gati la o temperatura prea mare. Daca ouale incep sa faca o crusta maronie, inseamna ca focul e prea tare. Vei obtine oua arse la baza si crude deasupra.
  • Folosesti tigaia nepotrivita. Ca sa-ti iasa perfect, ochiurile trebuie facute intr-o tigaie non-aderenta. Foloseste putin unt sau ulei de masline.
  • Nu le gati prea tare. Ouale ochi trebuie gatite doar pe o parte, iar galbenusul tebuie sa ramana lichid. Daca oul tau arata ca cel de mai jos

 

sursa

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s