blog arădean de cultură generală

Cum să prepari cafeaua ca să fie o băutură sănătoasă

Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi la nivel mondial. Statisticile arată că, în lume, se beau aproximativ 1,4 miliarde de căni de cafea pe zi

2842588-publimedia-shutterstock-1

Cafeaua ajută la prevenirea diabetului de tip 2, la reglarea tensiunii, la scăderea riscului de Alzheimer şi de cancer la prostată. Pentru a beneficia de aceste proprietăţi specialiştii în nutriţie spun că trebuie să respectăm câteva reguli atunci când preparăm băutura.

Mai jos regăsiţi ponturi de preparare a cafelei, astfel încât să fie o băutură sănătoasă.

● Atenţie la cât prăjeşti cafeaua. Există unele persoane care preferă să îşi cumpere boabe de cafea, să le prăjească şi apoi să le macine. Dr. Peter Martin, directorul Institutului pentru Cercetarea Cafelei de la Universitatea Vanderbilt, SUA, spune că proprietăţile cafelei pot fi distruse chiar în primul proces: al prăjirii boabelor. Astfel, acesta recomandă ca boabele să nu fie lăsate prea mult timp la prăjit.

● Depozitează adecvat cafeaua. Alimentul trebuie depozitat în recipiente etanşe şi este recomandat să nu se macine decât cantitatea pe care o prepari.

● Optează pentru cafeaua făcută la ibric. Un grup de cercetători italieni au studiat mai multe tipuri de cafea şi au constatat că tipul Moka este cel mai bogat în antioxidanţi. De asemenea, oamenii de ştiinţă susţin că cei mai mulţi antioxidanţi se regăsesc în cafeaua pregătita pe aragaz la ibric sau în expreso. Cafeaua pregatita la filtru are mai puţini antioxidanţi decât expresso şi cafeaua la ibric.

sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s