blog arădean de cultură generală

Şase alimente recomandate pentru efectele lor afrodiziace

Îmbunătăţirea vieţii sexuale este pentru mulţi un subiect tabu, însă există momente în care trebuie adusă în atenţia publică şi această chestiune. Cea mai buna soluţie este oferită de afrodiziacele naturale, alimente care stimulează apetitul sexual şi reprezintă în acelaşi timp o sursă de substanţe nutritive

646x404

Chestiunea alimentelor afrodiziace nu trebuie să fie discutată numai în preajma sărbătorilor în care sunt celebrate diferite momente importante ale cuplurilor, acest subiect fiind indicat să fie abordat şi în alte momente. De aceea, „Listverse” prezintă şase alimente indicate pentru cei care doresc îmbunătăţirea vieţii sexuale

1.Stridiile

Legendele spun că celebrul amant italian Casanova consuma zilnic stridii. Şi în antichitate, acest tip de aliment erau prezente în meniul romanilor, mai ales când erau organizate vestitele petreceri. Stridiile au conţinut ridicat de zinc, necesar producţiei de spermatozoizi. Stridiile crude au şi un conţinut ridicat de acid D-aspartic si de N-metil-D-aspartat, ceea ce măreşte nivelul testosteronului.

2.Avocado

Fructele de avocado, originare din America Centrală şi de Sud, sunt foarte bogate în vitamina E  de care corpul se foloseşte pentru a produce estrogen, magneziu şi alţi hormoni care ajută în trezirea simţurilor. Avocado era unul din fructele preferate ale regelui Ludovic al XIV-lea, om binecunoscut pentru aventurile sale şi numeroasele amante.

3.Rodiile

Seminţele de rodie duc la creşterea fluxului sanguin şi se spune că influenţează pozitiv şi sensibilitatea genitală. Acest lucru este datorat antioxidanţilor prezenţi în fructele despre care legendele spun că sunt creaţia Afroditei, cea care a sădit primul arbore pe Insula Kypros.

4.Ciocolata

Ciocolata este, de asemenea, un aliment recunoscut pentru efectul său asupra vieţii amoroase. Potrivit specialiştilor, ciocolata conţine feniletilamină, care acţionează asupra zonelor din creier responsabile cu starea de bună dispoziţie, dar şi asupra centrilor răspunzători de excitarea sexuală. În plus, ciocolata are o cantitate semnificativă de anti-oxidanţi, întodeauna buni pentru organism, deoarece stimulează funcţia sistemului imunitar.

5.Migdalele

Migdalele sunt sărace în colesterol, însă oferă sunt o sursa importanta de acizi esentiali grasi. Acest tip de alimente au un conţinut bogat de vitamina E, magneziu si fibre care îmbunătăţesc starea generală a organismului şi furnizează materie primă pentru producţia de hormoni. Migdalele sunt bogate în L-arginina, un aminoacid care îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi erecţia.

6.Usturoiul

Deşi multe persoane îl ocolesc, trebuie ştiut că usturoiul este un puternic excitant şi asigură potenţa sexuală. Usturoiul conţine însă alicina, un ingredient care măreşte fluxul de sânge la nivelul organelor sexuale. Alicina se eliberează numai atunci când usturoiul este tăiat sau zdrobit

sursa

Leave a comment