blog arădean de cultură generală

Ultima fotografie a lui Hachiko, cel mai loial câine din lume

Pe 8 martie 1935, câinele Hachiko a fost găsit mort pe o stradă din Shibuya. Fotografia de mai jos, ultima cu Hachiko, îl arată pe acesta înconjurat de familia şi prietenii stăpânului său.

hachiko

Portalul rocketnews24.com publică o fotografie emoţionantă cu Hachiko, câinele din Japonia care şi-a aşteptat stăpânul să se întoarcă timp de 10 ani, într-o gară, deşi acesta murise.

Hachiko, un câine din rasa Akita, i-a aparţinut unui profesor din Tokyo. În fiecare zi, câinele îşi întâmpina stăpânul la gara Shibuya, până într-o zi, în 1925, când bărbatul nu a mai sosit.

hachiko2

Fără să ştie că stăpânul său a murit în urma unei hemoragii craniene, Hachiko s-a întors în fiecare zi la gară, timp de 10 ani.

Povestea lui Hachiko a emoţionat întreaga lume. La început, japonezii mergeau în staţia Shibuya pentru a se întâlni cu Hachiko şi a-i da de mâncare. Apoi, povestea a ajuns şi la Hollywood, unde a inspirat un film cu Richard Gere în rolul principal.

Pe 8 martie 1935, Hachiko a fost găsit mort pe o stradă din Shibuya. Fotografia de mai sus, ultima cu Hachiko, îl arată pe acesta înconjurat de familia şi prietenii stăpânului său.

La mulţi ani după moartea lui Hachiko, o statuie reprezentându-l pe cel mai loial câine din lume a fost ridicată în apropierea gării Shibuya, devenind un popular loc de întâlnire pentru tineri.

hachiko3

sursa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s