blog arădean de cultură generală

Un remediu natural pentru insomnie: lapte cald cu scorţişoară

Ştim cu toţii că un pahar cu lapte cald seara la culcare face minuni pentru somnul nostru. Însă, dacă mai adăugăm şi nişte scorţişoară pentru un plus de gust, vom beneficia şi mai mult de pe urma acestui leac simplu împotriva insomniei.

646x404

Ştiaţi că şi scorţişoara este folosită ca remediu împotriva insomniei?, ne întreabă „LearningHerbs“. Aşadar, de ce să nu combinăm laptele cald cu puţină scorţişoară pentru a reuşi să adormim mai uşor?   Scorţişoara este un tonic minunat pentru această perioadă a anului. Laptele cu scorţişoară ajută la îmbunătăţirea circulaţiei, ne ajută să luptăm mai bine împotriva răcelilor şi este minunat pentru mâinile şi picioarele reci, deoarece scorţişoara, pur şi simplu, ne încălzeşte.

Mai mult, datorită scorţişoarei, acest lapte cald special ne poate ajuta să „rezolvăm“ şi tulburări digestive cum ar fi indigestia sau crampele abdominale. Despre scorţişoară, studiile spun că o singură linguriţă pe zi poate scădea nivelul de zahăr din sânge, ajutând la prevenirea sau controlul diabetului.

Pentru un plus de sănătate, noile cercetări spun că ar trebui să alegem laptele integral, nedegresat. Consumul de lapte integral este asociat cu un risc mai mic de a ne îngrăşa excesiv în zona abdominală decât consumul de lapte degresat, este concluzia unui studiu suedez recent pe 1.782 bărbaţi, publicat în „Scandinavian Journal of Primary Health Care“.

Reţetă contra insomniei

Pentru un efect extraordinar şi în uşurarea tusei sau durerilor în gât, putem adăuga şi o linguriţă de miere în laptele cu scorţişoară, mai ales că astfel va deveni şi preferatul copiilor.   La o cană de lapte, cel mai bun gust îl dă un baton de scorţişoară lăsat aproximativ 10 minute în laptele fierbinte. După aceste zece minute, când şi laptele s-a răcit puţin, batonul de scorţişoară se îndepărtează şi se poate adăuga o linguriţă de miere. În cazul în care nu ai un baton de scorţişoară, se poate folosi o linguriţă de scorţişoară pudră, dar nu mai mult deoarece va transforma laptele dulce în ceva iute.

sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s