blog arădean de cultură generală

Slăbeşte uşor prin accelerarea metabolismului

Metabolismul este responsabil pentru transformarea caloriilor din mâncare şi băutură în energie. Un metabolism accelerat contribuie la arderea unui număr mai mare de calorii. Dar ai în vedere şi faptul că rata metabolică depinde de factori precum vârsta, sex şi greutate. Există însă câteva metode simple care îţi oferă un control destul de important asupra vitezei metabolismului.

abs

Dormi!

Cercetătorii (da, chiar şi cei britanici printre alţii) au demonstrat că există o legătură strânsă între somn şi metabolism. Dacă nu dormi suficient, rata metabolică va scădea foarte mult. Lipsa de somn îţi stresează organismul, care ajunge să producă mai mult cortizol,  care îţi va creşte pofta de mâncare. Ca să ieşi din acest cerc vicios ai nevoie de un număr mediu de opt ore de somn pe noapte.

Bea ceai verde

Considerat de mulţi un  super-aliment, ceaiul verde conţine antioxidanţi şi îţi acelerază metabolismul. În plus, nu are prea multe calorii, aşa că nu ai niciun motiv să nu consumi un pahar sau două de ceai verde în fiecare zi. Încearcă însă să-l bei neîndulcit.

Lucreză la sală la intensitate mai mare

Antrenamentele lungi şi de intensitate medie nu sunt întordeauna eficiente. Dacă vrei să-ţi accelerezi metabolismul, încearcă să faci câte 20 de minute de exerciţii intense, cardio sau de orice alt tip. Metabolismul tău va primi un impuls şi vei continua să arzi calorii şi după încheierea antrenamentului.

Nu sări peste micul dejun

Micul dejun este important, pentru că îţi pune în funcţiune procesul de arderi, care va funcţiona astfel întreaga zi. Dacă sari peste această masă, metabolismul îţi va încetini, pentru că organismul face rezerve de energie, aşa că ce vei mânca în restul zilei se va depune. Deci, după ce te trezeşti dimineaţa, fă-ţi bunul obicei de a mânca ceva. Chiar dacă nu ţi-e foame cu noaptea în cap, pe lângă nelipsita cafea fă efortul a mânca şi ceva uşor, cât de puţin ar fi.

Ridică greutăţi

Ridicatul greutăţilor nu doar că-ţi dezvoltă musculatura, dar contribuie şi la accelerarea ratei metabolice. Aşa că măcar de două ori pe săptămână fă-ţi ganterele cele mai bune prietene: nu va fi în zadar.

Pune condimente în mâncare

Condimentele precum ardeiul iute contin capsaicină, recunoscută pentru faptul că accelerează metabolismul. Dacă adaugi condimente picante în mâncare îţi vei ajuta şi digestia, nu doar metabolismul. Ai grijă să nu exagerezi, totuşi, dacă ştii că ai probleme cu stomacul.

sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s