blog arădean de cultură generală

Alegeţi obiectivul potrivit pentru fiecare fotografie

Un aparat foto cu obiectiv interschimbabil, precum modelele Samsung NX, vă oferă acces la o gamă largă de capacităţi. Indiferent dacă utilizaţi obiectivul cu zoom pentru a fotografia o perspectivă îndepărtată sau un obiectiv macro pentru a surprinde detaliile de pe aripile unei insecte, cu obiectivul interschimbabil sunteţi pregătit pentru orice ocazie de a fotografia care se iveşte.

379x285

Pentru a obţine maximum de la aparatul foto cu obiectiv interschimbabil, aflaţi informaţii despre diferitele tipuri de obiective şi despre modul în care puteţi să îl alegeţi pe cel mai potrivit pentru fiecare tip de fotografie.

Un obiectiv cu zoom oferă posibilitatea realizării de fotografii clare, extraordinare ale unor subiecte aflate la distanţă – dar asta nu este tot ceea ce poate face. Alegeţi obiectivul cu zoom pentru fotografiere flexibilă într-o varietate de situaţii.

Peisaje: Obiectiv zoom grandangular (12 – 24 mm)
Pentru a fotografia peisaje natural sau urbane impunatoare, alegeţi obiectivul zoom grandangular. Focalizarea automată rapidă şi silenţioasă, precum şi rezoluţia excelentă simplifică realizarea fotografiilor dinamice. Iar distanţa focală redusă a obiectivului vă permite să cuprindeti totul in cadru chiar în condiţiile în care vă aflaţi aproape de subiect.

Multifuncţional: Obiectiv zoom standard (18 – 55 mm)
Obiectivul zoom standard reprezintă o alegere versatilă pentru momentele în care puteţi lua un singur obiectiv cu dvs. Unghiurile de vizualizare variază de la cele ale unui obiectiv grandangular mediu până la cele ale unui obiectiv normal, oferindu-vă posibilitatea să realizaţi portrete, peisaje şi toate gama intermediară.

Multifuncţional pentru deplasări: Obiectiv zoom standard (20 – 50 mm)
Pentru o mai mare portabilitate, alegeţi varianta compactă de obiectiv zoom standard. Distanţa focală de 20 – 50 mm este puţin mai îngustă decât cea a obiectivului 18 – 55 mm, dar este mai compact, sufficient de mic pentru a încăpea în buzunar.

Fotografierea animalelor sălbatice: Teleobiectiv zoom (50 – 200 mm)
Pentru cei care admiră animalele sălbatice dar ţin la siguranţa proprie, un obiectiv cu distanţă focală mare, precum teleobiectivul zoom, reprezintă o alegere excelentă. Distanţa focală mare şi sistemul integrat de stabilizare a imaginii prin mişcarea obiectivului permit surprinderea de imagini clare, detaliate de la o distanţă sigură. Cu toate că un obiectiv cu zoom mare nu este la fel de portabil precum alte tipuri de obiective, acest teleobiectiv cu zoom are totuşi dimensiuni compacte raportat la distanţa focală: numai 70 x 100,5 mm şi 417 grame.

Videoclipuri de vacanţă: Obiectiv super zoom (18 – 200 mm)
Datorită gamei extinse de distanţe focale, obiectivul super zoom reprezintă o opţiune flexibilă pentru vacanţă. Cu acesta puteti fotografia orice, de la peisaje la prim-planuri. Datorită motorului Voice Coil de focalizare automată Acest obiectiv focalizeaza extreme de rapid, fiind perfect şi pentru filmarea de videoclipuri de înaltă calitate.

Obiective fixe:

A-1

Distanţa focală fixă a acestui tip de obiectiv îl face să fie mai uşor şi mai portabil, iar datorită diafragmei largi, realizează fotografii extrem de luminoase.

Fotografii naturale: Obiectiv standard fix (30 mm)
Aşa-numitele obiective „standard” sunt de fapt, cele care nu se încadrează nici în categoria teleobiectivelor, nici în cea a obiectivelor superangulare. În schimb, cu aceste obiective vă puteţi surprinde subiectul exact aşa cum este perceput de ochi, în mod natural. Utilizaţi obiectivul standard fix pentru realizarea de fotografii realiste care nu alterează realitatea prin distorsiuni de perspectiva.

Portrete: Obiectiv standard fix (45 mm)
Obiectivul de 45 mm este ideal pentru realizarea portretelor. Datorită valorii profunzimii mici de camp, acest obiectiv vă permite să focalizati perfect pe subiect, atenuând totodată fundalul. Este o idee excelentă să ţineţi acest obiectiv compact şi uşor la îndemână, în geanta cu accesorii foto.

Peisaje vaste: Obiectiv grandangular fix (16 mm)
Acest obiectiv subţire şi uşor de tip pancake creează un echilibru între portabilitate şi performanţa înaltă. Dispunând de o diafragma luminoasă F2,4 şi de un unghi larg de cuprindere, puteţi realiza fotografii excelente de peisaj. Ca şi celelalte obiective cu deschidere largă, 16mm reprezintă o bună opţiune şi pentru fotografiile de interior.

Peisaj: Obiectiv grandangular fix (20 mm)
Dispunând de un unghi de vizualizare puţin mai larg decât obiectivul standard fix, obiectivul de 20 mm poate surprinde scene mai vaste, precum peisajele urbane şi monumentele menţinând totodată o perspectivă naturală şi o luminozitate maximă. Ca şi celelalte obiective de tip pancake, este extrem de portabil datorită dimensiunilor compacte.

Portrete artistice: Obiectiv premium pentru portrete (85 mm)
Diafragma F1,4 a obiectivului premium pentru portrete permite realizarea efectelor excelente de defocalizare şi a unor imagini luminoase, de înaltă rezoluţie, menţinând o adâncime redusă a câmpul de profunzime. Sfat pentru o fotografie profesională: Măriţi diafragma gradat pentru a evita scăderea prea mare a adâncimii câmpului şi a uşura focalizarea subiecţilor.

Obiective speciale:

SAMSUNG CSC

Pentru obţinerea de rezultate speciale, precum prim-planuri extrem de apropiate sau videoclipuri 3D, aveţi în vedere obiectivele speciale construite anume pentru tipul de fotografie dorit.

Fotografii cu prim-planuri extrem de apropiate: Obiectiv macro (60 mm)
Obiectivul macro oferă o distanţă focală mult redusă pentru surprinderea de foarte aproape a unor prim-planuri cu detalii vii, la rezoluţie înaltă.Obiectivul macro este popular pentru teme din natură, precum florile şi insectele şi este echipat cu un motor supersonic silenţios care nu va perturba subiectele pe care le fotografiaţi. Este dotat cu functia de stabilizare optică a imaginii (OIS) pentru reducerea neclarităţii imaginilor.

Fotografii şi videoclipuri 3D de înaltă definiţie: Teleobiectiv mediu 2D / 3D (45 mm)
Prin simpla apăsare a unui buton, comutaţi teleobiectivul mediu la modul 3D pentru realizarea de fotografii şi videoclipuri HD vii, tridimensionale care pot fi redate pe orice monitor sau televizor 3D. Oferind aceleaşi capacităţi 2D ca un teleobiectiv mediu normal, modelul 2D / 3D este excelent, de asemenea, pentru realizarea unor portrete superbe.

Un sistem foto cu obiective interschimbabile, precum gama completă de obiective disponibile pentru Samsung NX vă oferă flexibilitatea necesară pentru a surprinde toate imaginile pe care le întâlniţi. Având la dispoziţie cunoştinţele necesare pentru a alege obiectivul perfect pentru fiecare situaţie, veţi putea realiza fotografii la nivel profesionist.

sursa

Advertisements

2 responses

  1. Diana

    Foarte util articolul! Ce obiectiv poți recomanda pentru fotografierea concertelor?

    17 April 2016 at 11:36 AM

    • Depinde de aparat și de distanță

      17 April 2016 at 1:20 PM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s