blog arădean de cultură generală

Ce trebuie să faci pentru a nu renunţa la antrenamentele făcute în aer liber

În această perioadă a anului suntem tentaţi să renunţăm la exerciţiile fizice făcute în aer liber, pe motiv că temperaturile sunt din ce în ce mai scăzute. Specialiştii în fitness spun că frigul nu ar trebui să ne determine să renunţăm la obiceiul de a face mişcare în aer liber.

n-498x332

John Honerkamp, antrenorul echipei de atletism din New York, oferă câteva ponturi cu ajutorul cărora temperaturile scăzute nu vor mai fi resimţite atât de intens de organism, notează Business Insider.

● Trebuie să învăţăm să ne obişnuim corpul cu frigul. Pentru că atunci când facem mişcare nu putem să fim prea înfofoliţi, un prin pas atunci când facem sport iarna afară presupune să ne obişnuim corpul cu temperaturile scăzute care se înregistrează în această perioadă a anului. Extremităţile, adică mâinile, picioarele şi capul, trebuie să fie bine izolate. Honerkamp spune că în perioada iernii nu vom obţine aceleaşi rezultate ca în perioada caldă a anului, dar acest lucru nu ar trebui să ne descurajeze şi să ne determine să abandonăm sportul în aer liber.

● Un prieten ne va ajuta să facem faţă mai bine temperaturilor scăzute. Acesta ne va ajuta să ne îmbunătăţim performanţele în materie de antrenament fizic. Atunci când două persoane ies să facă sport apare competiţia.

● Hidratea este estenţială şi în perioada rece a anului. Chiar dacă vara organismul transpiră mai mult, acest proces apare şi iarna, mai ales dacă facem sport. Specialiştii recomandă evitarea lichidelor fierbinţi sau reci. De preferat sunt băuturile la temperatura camerei sau călduţe.

● După antrenament este indicat să ne schimbăm de toate hainele în care am făcut sport. Acest obicei ajută la prevenirea apariţiilor virozelor respiratorii, afecţiunii des întâlnite în perioada rece a anului.

● Atunci când viscoleşte, bate vântul puternic sau plouă torenţial este de preferat să nu ieşim să facem sport afară. În aceste condiţii riscăm să ne obosim inutil organism şi chiar să ne îmbolnăvim. În zilele în care condiţiile meteo nu sunt prielnice este de preferat să facem sport într-o sală de fitness sau chiar acasă.

sursa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s