blog arădean de cultură generală

5 trucuri simple ca sa gatesti o friptura buna

Vrei sa te bucuri de o friptura suculenta si gustoasa acasa? Invata sa o gatesti ca la restaurant. Cei mai buni chefi din domeniu au la indemana cateva trucuri.

5-trucuri-simple-ca-sa-gatesti-o-friptura-ca-la-restaurant_size1

1. Lasa carnea sa ajunga la temperatura camerei inainte sa o gatesti. Astfel, se va gati uniform si mult mai bine.
2. Nu pune ulei pe gratar sau pe carne. Daca e de calitate, are suficienta grasime cat sa se faca perfect. In plus, uleiul arde si ii schimba savoarea.
3. Condimenteaz-o cat mai simplu. Sarea Kosher e cea mai buna. Daca vrei, poti sa pui si piper, dar dupa ce o gatesti.
4. Cea mai buna friptura este cea gatita mediu, astfel incat interiorul sa fie roz in centru si moale.
5. Lasa friptura sa stea inainte sa o mananci undeva intre 5 si 10 minute. Astfel, permiti sucurilor din carne sa se elibereze.

sursa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s