blog arădean de cultură generală

5 beneficii ale gogoşarilor

Consumaţi în stare crudă sau folosiţi pentru delicioasele murături, gogoşarii sunt vedetele sezonului. Iată câteva motive pentru care ar trebui să-i incluzi în alimentaţie.

gogosari

1. Conţin o cantitate impresionantă de vitamina C pe care ar trebui să o consumi zilnic. Pe lângă un puternic antioxidant, vitamina C asigură o bună absorbţie a fierului. Aşa că ar fi bine să combini gogoşarii cu surse naturale de fier.

2. De asemenea, gogoşarii sunt o bună sursă de vitamina B6, cu efecte diuretice, şi magneziu, care combate anxietatea.

3. Nu e de neglijat nici conţinutul de vitamina A, care ajută la o bună vedere, în special pe timpul nopţii, şi vitamina E cu rol important în menţinerea unui aspect tânăr al pielii şi părului.

4. Studii recente au arătat că gogoşarii activează procesul de încălzire a organismului şi măresc rata metabolică, iar asta te ajută să arzi mai multe calorii, deci să slăbeşti.

5. Gogoşarii roşii sunt bogaţi în licopen, un colorant vegetal, care ajută la prevenirea multiplelor tipuri de cancer, inclusiv cel de prostată şi cel pulmonar.

Autor: Raluca Cristea

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s