blog arădean de cultură generală

Softuri gratuite de editare audio

Sunt situații în care ai nevoie de un program de editare audio. Poate nu-ți place calitatea unei piese, ai vrea să scoți zgomotul de fundal dintr-o înregistrare sau pur și simplu vrei să combini, ca să te distrezi, mai multe piese și înregistrări. Pentru astfel de operațiuni nu ai avea nevoie de softuri foarte complexe.

audacityportable

Vă prezentăm câteva programe de editare audio gratuite pe care le puteți folosi. Câteva dintre acestea pot concura lejer cu multe softuri care îți cer bani pe licență.

Audacity. Este unul dintre cele mai populare softuri open-source de editare audio. Funcționează pe toate sistemele de operare.Te ajută să faci înregistrări live, poți importa și edita fișiere mp3, wav, aiff, sau ogg. Are o sumedenie de efecte și poate, de exemplu, să elimine zgomotul de fond.

Tunekitten Audio Editor. Este un soft simplu de editare audio, care are câteva efecte de bază. Poți modifica intensitatea bass-ului sau a înaltelor de exemplu. Suportă mai multe formate: avi, mp3, ogg și wav. De asemenea și aceast soft vă ajută să faceți înregistrări live performante.

MP3 Cutter. Este perfect pentru cei care nu vor decât să taie melodiile preferate sau au nevoie de bucăți din fișierele audio de tip mp3, wav sau ogg. E foarte simplu de folosit și, la fel ca și celelalte, e gratuit.

MP3Gain. Acest soft are câteva aplicații de bază și nu este unul foarte complex, fiind indicat celor care nu vor să facă editare audio avansată. Poți regla volumul melodiilor sau înregistrărilor. Marele avantaj este că nu se pierde din calitatea fișierelor mp3 după editare.

Audio Joiner. E o aplicație pentru cei care vor să combine mai multe piese sau înregistrări într-un singur fișier. Nu există o limită a numărului de piese pe care vrei să le combini și suportă fișiere mp3, m4a și wav. Funcționează online, astfel încât nu ai nevoie să downloadezi și să instalezi nimic pe computer.

WaveShop. E un program de editare audio care funcționează doar pe sistemele cu Windows. Se laudă că, după editare, calitatea piesei rămâne la fel de bună. Suportă și poate converti majoritatea fișierelor audio.

sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s