blog arădean de cultură generală

Burta crescută cu bere este doar un mit

Expresia “beer belly” este atât de frecventă pe câţi băutori de bere există. Iar neplăcerea de a avea un pachet de slănină ataşat peste curea este direct proporţională cu plăcerea de a bea licoarea magică. Dar se pare că nu există nicio legătură între ele, aşa că îi poţi spune prietenei tale, când îţi mai face observaţii că ieşi prea des cu băieţii la bere, că nu te vei îngrăşa.

bautorii-de-bere-sunt-euforici-inca-de-la-prima-inghititura-1366210339

Şi nu o spunem noi, din solidaritate între bărbaţi, ci profesorul Charles Bamforth de la Universitatea California Davis: “Sursa principală de calorii din bere este tot din alcool. Nu este nimic diferit în alcoolul din bere”. Aşa că, fie că bei whisky, fie că bei bere, caloriile sunt aceleaşi. Până la urmă, pe burtă ajung şi ele, însă o bere nu te va îngrăşa mai mult decât un pahar cu altfel de alcool.

Aliyah Sohani, cercetător al alcoolului la spitalul din Massachusetts, spune că mitul s-a născut din faptul că, de obicei, bem mai multe pahare de bere decât din alte băuturi mai tari şi atunci caloriile sunt evident mai multe, pentru că vei creşte şi cantitatea.

Îngrăşarea “prin bere” se produce de fapt prin asociere cu alte obiceiuri păcătoase, cum ar fi cartofii prăjiţi, cârnaţii sau alte alimente periculoase pentru pacheţelele noastre de grăsime. Aşa că, dacă ai grijă de tine, berea nu te va omorî. Ba chiar vei renaşte: mai vesel, mai prietenos. Noroc !

sursa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s