blog arădean de cultură generală

Ce ochelari de soare ţi se potrivesc ?

Ochelarii de soare sunt o necesitate în timpul verii, fiind singurele dispozitive care protejează ochii de lumina puternică, în special de lumina soarelui. Cu toate acestea, găsirea unei perechi potrivite poate să fie de multe ori un lucru dificil, mai ales pentru oamenii pretenţioşi care simt nevoia să fie în pas cu moda. Acesta este şi motivul pentru care sfaturile de mai jos te vor ajuta să îţi găseşti mai uşor dispozitivele optice care îţi vor garanta o vară fără dureri de ochi, dar, în acelaşi timp, vor completa orice ţinută.
sunglasses_2_t2_51385000

Principalulul criteriu privind alegerea perechii de ochelari de soare potrivite este forma feţei. Astfel, ei vor completa forma feţei, oferind o imagine impecabilă.

Pentru o faţă rotundă, experţii recomandă ochelarii stil “Aviator” sau pătraţi. Cea mai buna alegere o reprezintă ramele angulare, pentru a oferi definiţie feţei.

fata_rotunda_35161300

Persoanele cu faţa ovală se pot considera norocoase, orice pereche de ochelari încadrându-se perfect în forma feţei. Cu toate acestea, este recomandabil ca ramele ochelarilor să fie cel puţin la fel de late ca faţa în cel mai lat punct al său, pentru a da senzaţia de întreg.

fata_ovala_16995800

Pentru un contrast inedit, persoanele cu faţă pătrată ar trebui să poarte ochelari de soare rotunjiţi, cu ramele puţin curbate, mai ales că acest tip de faţă are deja o structura proeminentă, ceea ce înseamnă că o pereche de ochelari angulari ar putea să nu arate bine, deoarece va accentua trăsăturile respective.

fata_patrata_43323600

Dacă ai o faţă lungă, sfatul cunoscătorilor este acela de a achiziţiona ochelari cu lentile care sunt mai mult lungi decât sunt late. Mai mult, ar trebui evitate ramele cu forme geometrice, pentru a balansa structura dură a feţei.

fata_lunga_61058400

Din păcate, oamenii cu faţa în formă de inimă, nu au foarte multe opţiuni atunci când vor să cumpere dispozitive împotriva soarelui, deoarece singurii ochelari care se potrivesc sunt cei cu rame pătrate. Ei sunt perfecţi pentru proporţiile feţei. Cu toate acestea, este recomandată evitarea lentilelor în formă de lacrimă sau ramele cu prea multe detalii în partea de sus.

fata_in_forma_de_inima_37621700

O formă de diamant a feţei le va oferi multor persoane posibilitatea de a alege orice formă de ochelari de soare. Chiar dacă orice pereche va arăta bine, extremele trebuiesc evitate, în special ochelarii rotunzi şi cei pătraţi. Atunci când lentilele vor fi mai lungi decât late, efectul asupra feţei va fi garantat.

fata_in_forma_de_diamant_57935600

Ramele foarte grele sau lentilele în formă de lacrimă sunt perfecte pentru oamenii cu faţa triunghiulară. Astfel, ei vor ajuta la balansarea formei feţei. De asemenea, ramele pătrate sau angulare cu lentile lungi funcţionează de asemenea.

fata_triunghi_20998000

În toate cazurile, trebuiesc luate în considerare şi alte aspecte, atunci când se doreşte cumpărarea unei perechi de ochelari, în special culoarea şi complexitatea părului. Privind culoarea, negrul este cel mai sigur, deoarece arată bine pe oricine.

sursa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s