blog arădean de cultură generală

Top 10 Cele mai MISTERIOASE locuri de pe pământ

Misterul care a planat în privinţa anumitor locuri de pe planetă, fie din cauza fenomenelor stranii care au avut loc în acea zonă, fie din cauza legendelor care le înconjoară, a făcut de-a lungul timpului obiect de studiu pentru pasionaţi şi a atras atenţia a numeroşi oameni de ştiinţă.

1. Area 51

Area 51

Area 51

Situată la aproximativ 100 de kilometri nord-vest de Las Vegas, Area 51 este o bază militară secretă. După Roswell din 1947, zona a devenit loc de pelerinaj şi mulţi sunt convinşi că aici au fost transportaţi extratereştrii găsiţi în urma prăbuşirii unei navete spaţiale. Documentarul “Secretele zonei 51” dezvăluie activitatea misterioasă din cea mai faimoasă bază militară a lumii. Filmul prezintă pentru prima oară înregistrări video şi fotografii anterior clasificate şi se construieşte pe baza mărturiilor personale ale veteranilor din Zona 51, printre care 50 de cercetători, piloţi şi ingineri. Pe de altă parte, oficialii americani susţin că e această bază este doar una militară secretă, unde se dezvoltă avioane prototip.

2. Triunghiul Bermudelor

Triunghiul Bermudelor

Triunghiul Bermudelor

Situat între sudul Floridei, Bermuda şi Puerto Rico, acesta este un loc în care ar fi dispărut în mod inexplicabil mai multe nave şi avioane. Potrivit Live Science, lengenda care s-a ţesut este una inventată, deoarece majoritatea dispariţiilor au avut loc pe timp de furtună. Pe de altă parte, sunt mii de cărţi care fac din Triunghiul Bermudelor, un loc al misterelor neelucidate. Mai mult chiar, un oraş misterios ar fi fost descoperit, de cercetători, în Triunghiul Bermudelor. La 700 de metri sub apele Atlanticului, ciudata aşezare păstrează construcţii uriaşe pe care oamenii de ştiinţă le asociază cu Atlantida.

3.Atlantida, oraşul pierdut

Atlantida

Atlantida

Mitul Atlantidei a stârnit imaginaţia în toate timpurile. De la străvechii greci, la Columb şi până la nazişti, mulţi au pornit în căutarea acestui oraş fascinant. Însă, în ciuda strădaniilor multor generaţii de aventurieri, arheologi şi exploratori, nimeni nu a reuşit să stabilească unde şi dacă a existat cu adevărat. Oraşul pierdut Atlantida a fost amintit iniţial în scrierile lui Platon, însă până acum nimeni nu poate afirma cu certitudine că l-a găsit. Potrivit lui Platon, acest oraş a fost locul celei mai avansate societăţi din lume, remarcându-se prin uimitoare elemente arhitecturale, clădiri impunătoare, şi nu numai. O lume uluitoare, despre care mulţi cred că a fost reală, şi că a fost înghiţită inexplicabil de către apele marii sau ale oceanului. Dovezile geologice şi biologice care susţin această teză sunt copleşitoare.

4. Desenele de la Nazca

Nazca

Nazca

Trasate în urma cu 2.500 de ani, cele 800 de linii drepte şi cele 300 de figuri geometrice de la Nazca sunt invizibile de la nivelul solului. Ele reprezinta plante şi animale, printre care o şoparla, şerpi, o maimuţă, un condor şi un om cu cap de cucuvea. Aceste figuri stilizate, de dimensiuni uriaşe, inscrise ţn patrimoniul UNESCO, sunt vizibile doar din avion.

5. Stonehenge

Stonehenge

Stonehenge

Unul dintre cele mai cunoscute monumente preistorice, localizat în comitatul Wiltshire, Anglia. Întrebările legate de când şi de către cine a fost construit monumentul nu şi-au aflat răspunsul nici astăzi, deşi unii arheologi plasează începutul construcţia în mileniul III î.Hr.

6. Piramidele de la Teotihuacan

Piramidele de la Teotihuacan

Piramidele de la Teotihuacan

Numit de azteci “locul în care au fost create de zei”, cu impresionantele sale piramide din piatră şi temple geometrice, Teotihuacan a fost cândva cel mai mare oraş din Americi. Totuşi, experţii nu ştiu nici astăzi cine l-a construit şi de ce a fost părăsit. Răspunsul s-ar putea afla sub Piramida Soarelui, situată în centrul fostei metropole, aflată la 40 km distanţă de capitala Ciudad de Mexico.

7. Angkor Wat

Angkor Wat

Angkor Wat

Angkor Wat (Angkor înseamnă „oraş” şi Wat „templu”), cel mai bine conservat templu khmer, a devenit celebru în toată lumea datorită turnurilor sale ce se ridică misterios din jungla cambodgiană. În zonă s-au descoperit însă sute de alte temple. Este printre cele mai mari monumente religioase. Oraşul-templu a fost construită între 1113 şi 1150. Turnurile sale aduc aminte de muntele mitologic din hinduism, Meru, iar templul a fost construit în onoarea lui Vishnu.

8. Piramidele din Gizeh

Piramidele din Gizeh

Piramidele din Gizeh

Marea Piramidă din Gizeh este singura minune a lumii ce nu necesită descrieri ale istoricilor din antichitate sau ale poeților şi asupra căreia nu se fac speculații referitoare la formă, mărime și prezentare. Este cea mai veche și totuși singura care a supraviețuit timpului. Contrar părerii generale, numai Marea Piramidă a lui Khufu (Cheops), nu toate cele trei Mari Piramide, se află pe lista celor șapte minuni ale lumii antice.

9. Loch Ness

Loch Ness

Loch Ness

Lacul scoţian Loch Ness, în care se presupune că există un monstru acvatic, a fost subiectul a multe cărţi şi filme. În limba scoțiană, cuvântul loch înseamnă “lac”. Lacul care a stârnit atâtea legende are lungimea de aproximativ 37 km, adâncimea de 230 m şi este foarte îngust, doar 1,6 km.

10. Cahokia

Cahokia

Cahokia

Construit între 1050 şi 1200, primul oraş al Americii de Nord, Cahokia avea 16 kilometri pătraţi şi adăpostea 20.000 de oameni. Pe lângă casele, foarte dezvoltate, un templu de lemn, o structură asemănătoare cu monumentul de la Stonehenge, arheologii au descoperit băuturi pe bază de cafea şi jocuri.

sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s