blog arădean de cultură generală

Structură misterioasă din piatră găsită sub apele Mării Galileei

O structură uriaşă din piatră a fost descoperită sub apele Mării Galileei, în Israel, stârnind curiozitatea arheologilor cu privire la vechimea şi scopul acesteia, potrivit LiveScience.

galilee-1

Formaţiunea nou descoperită are formă conică şi este realizată din blocuri de bazalt nefinisate, cu o lungime de un metru fiecare. Întreaga structură are un diametru de 70 de metri, fiind de două ori mai mare decât diametrul cercului exterior format de pietrele de la Stonehenge din Anglia. Structura nou descoperită are o înălţime de 10 metri, iar masa estimată de specialişti este de 60.000 de tone, adică mai mare decât cea a unui vas de război din zilele noastre.

A Submerged Monumental Structure in the Sea of Galilee, Israel

Datorită modului în care a fost construită şi a formei pe care o are, specialiştii iau în calcul şi posibilitatea că ar putea fi vorba de o formaţiune care să marcheze locul unui mormânt, aşa cum s-a descoperit în mai multe locuri din lume.

Structura de piatră, localizată la 500 de metri depărtare de coasta sud-vestică a mării, a fost detectată pentru prima dată în vara anului 2003, în timpul unei cercetări realizate prin intermediul unui sonar.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că formaţiunea a fost cu siguranţă construită pe ţărm, de către oameni, dar a fost acoperită de apă pe măsură ce nivelul mării a crescut.

“Forma şi compoziţia structurii scufundate nu prezintă nici o caracteristică naturală, ceea ce înseamnă că a fost construită de mâna omului”, au precizat arheologii pentru sursa citată.

A Submerged Monumental Structure in the Sea of Galilee, Israel

De asemenea, specialiştii sunt de părere că structura datează de mai bine de 4.000 de ani. Dacă teoria lor se dovedeşte a fi corectă înseamnă că formaţiunea a făcut parte din oraşul-cetate Bet Yerah, cel mai important şi prosper oraş din regiune şi chiar din Israel.

A Submerged Monumental Structure in the Sea of Galilee, Israel

(Maria Neagu)

sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s