blog arădean de cultură generală

Oamenii care TRĂIESC FĂRĂ MÂNCARE şi FĂRĂ APĂ.

Sunt numiţi “autotrofi”, denumire dată organismelor capabile să transforme energia solară în hrană, prin fotosinteză. Unii le spun “sun-eaters” – cei care mănâncă Soare!

Autotrofi_7a88052655

Se spune că în lume există peste 3.000 de oameni care trăiesc fără să consume hrană solidă, mulţi dintre ei şi fără sa consume lichide. Specialiştii nu pot explica mecanismul prin care supravieţuiesc aceşti oameni, ale căror experienţe s-au dovedit uimitoare în timp.

Medicii consideră că aşa ceva nu este posibil, însă profesorul Michael Werner din Brunswick spune că “totul depinde de minte şi modul de gândire”.
Energie cosmică
Michael Werner, are un aspect normal, este pasionat de tenis de câmp, aleargă în fiecare zi aproape 3 kilometri…Dar puţini sunt cei care ştiu că profesorul trecut de vârsta de 60 de ani, specialist în chimia cancerului, se hrăneste de 12 ani cu… apă. Ultima oară când a mâncat pentru ultima oară hrană solidă, respectiv o salată de cartofi şi o felie de tort, a fost la Revelionul din 2001.

După masa de Revelion a suferit o indigestie şi s-a hotărât să schimbe totul în ceea ce priveşte hrana. Şi-a schimbat regimul de viaţă, iar înainte de a face acest lucru era dependent de fast food, supraponderal şi epuizat după o zi de muncă. Ideea i-a dat-o prietenă de familie, care experimenta aşa-numita hrană solară.

Mai mulţi colegi l-au avertizat să nu elimine hrana solidă, însă hotărârea lui era luată: “Este prana din religiile asiatice, Chi sau energie cosmică”, spune el despre noul tip de “hrănire”.

“Memoria mi s-a ascuţit”
Acomodarea organismului lui Werner a durat trei săptămâni: în prima săptămână nu a mâncat nimic şi nu a băut apă deloc. La început a slăbit mult, pielea i s-a încreţit, însă după 21 de zile procesul s-a oprit, iar senzaţia de foame a dispărut. A recunoscut că după 8 zile a băut puţină apa şi suc natural de fructe care ajută corpul cu antioxidanţi.

“Cei mai mulţi care încearcă regimul renunţă, deoarece nu cred cu tărie în reuşită, nu au puterea mentală de a-şi scoate din minte senzaţia de foame”, a spus profesorul, citat de o publicaţie germană de nutriţie. Specialist în chimie, profesorul Werner a observat ca oranismul uman are o putere de regenerare care sfidează medicina de astăzi, el subliniind că organismul lui a fost studiat inclusiv prin analize şi radiografii. “Memoria mi s-a ascuţit şi o pot asemăna cu un memory stick”, a mai mărturisit profesorul, care nu refuză invitaţiile la mese festive, însă nu mănâncă deloc. El nu recomandă “acest regim de viaţă celor care nu îşi pot controla mintea, deoarece este periculos”. Dieta lui zilnică este formată din patru ceşti de cafea şi doua sucuri de fructe naturale, plus, ocazional, un pahar de vin, iar în rest, după cum afirmă, soarele dimineţii!
Cu totul inexplicabil
Un caz care a făcut înconjurul lumii este cel al indianului Prahlad Jani, trecut de vârsta de 80 de ani, care nu a mâncat şi nu a mai băut nimic de la vârsta de 8 ani, când, conform afirmaţiilor sale, a fost binecuvântat de Zeiţa Amba. Jani este numit Mataji – un adept al Zeiţei Mamă a Tuturor, foarte populară în Gujarat, locul lui natal. Jani este convins că Zeiţa este cel care îl hrăneşte Amba cu apa divină, ţinându-l în viaţă. În 2010, indianul a fost supus unei atente supravegheri medicale, şi i s-a interzis să faca baie (deoarece apa hidratează şi prin piele).

Timp de zece zile, o echipă formată din 30 de medici, l-au monitorizat la Spitalul Sterlin din Ahmedabad. Rezultatele i-au năucit, după cum aveau să declare presei. Cât a durat experimentul, Jani nu a mâncat, nu a băut şi nici nu a avut necesităţi fiziologice. Indianul nu a avut nici o complicaţie şi, “în ciuda faptului că nu consuma nici un mililitru de lichide, urina se forma în vezică şi absorbită ulterior de pereţii vezicii!”, au declarat medicii care au subliniat că este cu totul inexplicabil.

Adaptare cronică
Dr. G. Ilavazahagan, directorul Institutului Apărării Naţionale din India, care a participat la examinarea lui Jani, a declarat că nu înţelege cum un om poate supravietui in intregime ca o plantă: “Pare evident că mai există o sursă de energie care poate fi procesată de corpul uman, în afara caloriei, dar va dura până o vom descoperi”…

Conform asceţilor indieni, “în jurul trupului se formează o coroană de energie, care alimenteaza organismul toata ziua. Cu cât această coroană este mai puternică, riscul de îmbolnăvire scade, pâna la a fi definitiv eliminat”.
Neurofizicianul Sudhir Shah, care a monitorizat mulţi indieni autotrofi, spune că nu poate da o explicaţie ştiinţifică fenomenului. “I-aş spune adaptarea cronică a unui organism la condiţii vitrege impuse!”. Şi încă un fapt inexplicabil: în organismul autotrofilor se găseşte, inexplicabil, o cantitate suficientă de vitamina B12, despre care se spune că este absolut necesară organismului uman.

Epilog
În prezent, profesorul Michael Werner corespondează cu mulţi oameni care ţin acest “regim”. Şi cu Wiley Brooks, cel care în 1983 înfiinţa în America, “Institutul Celor care se Hrănesc cu Aer! Din păcate, a fost surprins când mânca o plăcintă cu pui, după ce susţinuse în public că nu consumase hrană solidă de 19 ani…De atunci, mulţi dintre cei care “trăiesc cu aer” sunt supuşi unor teste de control.
Iar ca o notă de inedit, la întrebarea cum de mor oamenii de foame în Africa, unde soarele este din plin, Werner are un răspuns, “dar nu are o explicaţie”, după cum a notat presa: “Mor de foame, pentru că sunt convinşi că asta se întâmplă dacă nu mănâncă. A trăi cu energie solară este un concept pe care creierul, în primul rând, trebuie să şi-l însuşească. Sunt convins că metoda folosită de noi ar salva omenirea de la foamete, dar nu cred că omenirea este gata să treacă la acest mod de viaţă, care este foarte spiritual…”.

sursa

One response

  1. Oare doar puterea mintii ne ajuta in aceasta transformare? Sau mai sunt si alti factori implicati in acest proces? Este un concept foarte interesant, si mie se par extraordinare realizarile acestor oameni.

    10 April 2013 at 12:52 PM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s