blog arădean de cultură generală

Miere + Catina = sănătate într-un borcan de 800

Cătina este o plantă extraordinară ce conţine de aproximativ 10 ori mai multă vitamina C decât citricele, de asemenea este o sursă bogata de vitamina A şi E, dar şi a întregului complex de vitamina B.

catina4-sursa1

Cătina este o plantă care uimeşte însa şi prin cantitatea ridicate de minerale conţinute în fructele ei, dintre acestea putând evidenţia: calciu, magneziu, zinc, fier, molibden şi chiar aur.

Cred că ai auzit de serotenină, hormonul fericirii. Cătina este una dintre puţinele surse de serotenină cu origine vegetală.

Această plantă acopera afectiuni din cele mai diferite:

 • ulcere;
 • infecţii oculare;
 • colite;
 • hepatită;
 • ciroză;
 • hipertensiune;
 • scleroză;
 • varice;
 • stări depresive;
 • tuberculoză;
 • astm;
 • Parkinson

Mierea, la randul ei are un conţinut de microelemente similar cu sângele uman, fiind foarte usor asimilată de organism avand proprietati bactericide, bacteriostatice, cicatrizante si reparatoare.

Nu vreau să mai continui cu prezentarea cătinei şi a mierii, pentru ca voi veni cu câte un articol în care voi scrie separat despre fiecare în parte

Hai sa vedem însa cum anume vă puteti prepara mierea cu cătina, pentru că aşa o să ieşi mult mai ieftin, decât dacă îţi cumperi produsul gata preparat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Miere + Catina = sănătate într-un borcan

Într-un borcan de 800 g se pun fructe de cătina pâna ce vasul se umple la nivelul a două treimi din capacitate. Apoi se adaugă miere de albine pâna ce se umple borcanul, apoi se lasă 7-10 zile la macerat la rece.

Gustul produsului este unul dulce acrişor, ori ce copil cu siguranţa nu-i poate rezista. O lingură dimineaţa pe stomacul gol şi cu siguranţă organismul o să îţi multumească.

Un alt produs plin de vitamine, minerale şi tot ce e mai bun pentru organism este amestecul dintre miere şi sucul de cătină, la care însă adăugăm şi puţină tinctură de propolis.

Într-un litru de suc de cătină obţinut prin presare la rece se adaugă 400g miere de albine şi o sticluţă de tinctură de propolis. Se omogenizează produsul şi se ţine la rece în frigider.

În fiecare dimineaţă pe stomacul gol se ia câte 50 ml pe stomacul gol. Acest produs face mult mai mult pentru sănătatea ta decât ori ce pliculeţ cu multivitamine şi minerale pe care îl poţi cumpăra din farmacie

Aceste produse reunesc într-un mod extraordinar efectele minunate ale mierii cu acţiunea de excepţie a cătinei asupra organismului vitaminizând şi detoxificând fiecare celulă din corpul uman.

De asemenea mierea cu cătina ajută la refacerea organismului după diverse traume, sau după o perioada de convalescenţă.

Mierea cu catina este şi un excelent energizant de aceea se recomanda a fi consumat dimineaţa pentru ca are un efect mult mai revigorant decat cafeaua.

ACESTE PRODUSE CONTOPESC DE MINUNE EFECTELE MIRACULOASE ALE CĂTINEI CU TOT CE E MAI BUN DIN FIECARE FLOARE… MIEREA

NATURA NE OFERĂ MEREU SOLUŢIILE DE CARE AVEM NEVOIE

sursa

catina

mierea de albine

zaharisirea mierii de albine

Advertisements

4 responses

 1. Date fiind efectele benefice ale mierii si ale catinei, cred ca un astefl de amestec este o “bomba” de sanatate. Felicitari pentru ideea acestui articol!

  1 April 2013 at 4:45 PM

 2. CiprianM

  dar de unde procuram catina? Unde creste ea? Pe unde o putem gasi si in ce perioada a anului? Va multumesc.

  29 April 2013 at 8:59 AM

  • Puteti gasi prin piete pe la agricultori, pretul ar trebui sa fie in jur de 30 ron/kg

   29 April 2013 at 1:47 PM

  • monica

   la piata,

   9 November 2013 at 6:39 PM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s