blog arădean de cultură generală

Simulare examen auto

Si nu doar pentru doritori de permis de conducere auto, ci si pentru cei care poseda permis si vor sa isi verifice cunostintele, acum se poate face un test online care se poate spune ca este un test “oficial”

Pentru a beneficia de serviciile on-line pe care vi le pune www.drpciv.ro la dispozitie, inclusiv cel de simulare a unui examen teoretic pentru obtinerea permisului de conducere, este necesar sa va autentificati, precizeaza Directia Regim de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor din Ministerul Administratiei si Internelor.

Pentru a accesa Examene Auto Simulate OnLine pentru obtinerea permisului de conducere, trebuie sa aveti o adresa de e-mail, dupa care comezile sunt urmatoarele, suna instructiunile DRCIV:

1. Din Internet Explorer (minim versiune 6.0), din pagina www.drpciv.ro, se apasa butonul Autentificare (din partea dreapta a paginii, sub butonul ‘Cauta’)
2. Se creaza un cont de acces la serviciile online, prin apasarea butonului “Creaza cont”.
3. In ecranul care apare, se completeaza adresa de e-mail si parola, dupa care se apasa butonul ‘Accepta’.
Daca a fost creat contul, va aparea mesajul marcat in verde.
4. Pe contul Dvs. de e-mail veti primi un mesaj de la no-reply@drpciv Inregistrare cont abonat, cu urmatorul continut: Va multumim pentru inregistrare. Un cont a fost creat pentru urmatoarea adresa de e-mail… Pentru a finaliza inregistrarea folositi urmatoarea adresa de web… Aveti la dispozitie 3 zile pentru a activa acest cont. Daca acest cont nu este activat in 3 zile, va fi sters din sistem.
Pentru activarea contului si acces la serviciile online se lanseaza din Internet Explorer textul marcat cu rosu din e-mail-ul primit de d-voastra.
5. Dupa ce contul a fost creat si activate, se apasa butonul ‘Autentificare’ si se introduce adresa de e-mail si parola. Serviciile online apar in partea stanga.
6. Se selecteaza “Testare examen online”.

Dupa parcurgerea a 3 intrebari de acomodare, apare mesajul: “Atentie! Incepe examenul. Testul contine 26 intrebari si se incheie la expirarea timpului de 30 minute sau la depasirea numarului permis de erori”. Bafta!

Ce servicii online, pe langa simularea unui examen teoretic de obtinere a permisului de conducere, mai ofera DRCIV
– Stare emitere permis
– Stare emitere certificat
– Disponibilitate numar inmatriculare
– Calculator taxa speciala de inmatriculare.

sursa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s