blog arădean de cultură generală

O construcţie mai veche decât piramidele din Egipt a fost descoperită în Marea Britanie

În Ţara Galilor arheologii au dezgropat ruinele unei clădiri preistorice de mari dimensiuni şi cu o vechime mai mare decât cea a celebrelor piramide egiptene.

Fundaţia construcţiei, care are mai bine de 15 metri lungime a fost descoperită în timp ce se lucra la un nou cartier de locuinţe din Monmouth. Arheologii s-au declarat uluiţi de această descoperire şi au afirmat că pe teritoriul Marii Britanii nu s-a mai descoperit, până în prezent, ceva asemănător.

După studierea fundaţiei, alcătuită în totalitate din trunchiuri mari de copaci, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că ar putea fi vorba de o casă care a fost construită acum aproape 6.500 de ani pe marginea unui lac, care ulterior s-a umplut treptat cu sedimente şi a dispărut.

“Nu suntem siguri ce anume este. E un mister, dar suntem siguri că este fundaţia unei clădiri. Nu am mai văzut ceva asemănător, până acum. Ar fi putut fi o casă de locuit şi care să servească şi pentru întâlnirea mai multor oameni. Credem că datează din Epoca Bronzului, dar există experţi care cred cî ar data chiar din Neolitic. În acest caz, ar putea fi mai veche decât piramidele”, a declarat arheologul Steve Clarke.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s