blog arădean de cultură generală

Cum puteti scapa de malware ?

Ce inseamna malware ?
Cuvantul malware este folosit de regula pentru a descrie orice forma de software periculos, care poate prelua controlul asupra PC-ului si produce daune sau cel putin comportari stanjenitoare, ca: virusi, troieni, continut activ nedorit etc. Principalele categorii de malware sunt reprezentate de virusi, viermi, troieni si hoaxes. In general, se greseste numindu-se “virusi” toate programele create in scopuri daunatoare: virusii sunt doar un tip de malware.

Încercaţi aceste programe:

Dacă este necesar, fa toate lucrările în Safe Mode with Networking.

Pentru a intra in Safe Mode with Networking, selectati F8 in meniul de pornire / Startup (inainte de intrarea in Windows), folositi tasta UP pentru a ajunge la Safe Mode with Networking din lista de opţiuni, apoi apăsaţi ENTER.

Citeste toate informatiile de mai jos înainte de a începe:

Malwarebytes este ca spune si numele, un Remover Malware! Descărca gratuit ultima versiune de la link-ul de mai jos.

Malwarebyte Anti-Malware

Descărcaţi, instalaţi, să actualizati şi să scanaţi o dată pe două săptămâni.

Cum să utilizaţi Malwarebytes după ce este instalat:

1. Deschideţi Malwarebytes> Faceţi clic pe fila Actualizare din partea de sus> primiti cele mai recente actualizări.

2. Pe tab-ul Scanner, asiguraţi-vă că opţiunea “Efectuaţi scanare completă” este selectată şi apoi faceţi clic pe butonul “Scanare” pentru a începe scanarea computerului

3. MBAM va începe acum scanarea computerului. Acest proces poate dura un timp indelungat.

4. Când scanarea este terminat o casetă de mesaj va apărea

5. Ar trebui să faceţi clic pe butonul OK pentru a închide caseta de mesaj şi a continua cu procesul de eliminare Malware.

6. Veti fi acum înapoi la ecranul principal Scanner. La acest punct, ar trebui să faceţi clic pe butonul “Afişare rezultate”.

7. Un ecran afişează toate malware care au fost gasite

8. Ar trebui să faceţi clic acum pe butonul “Eliminare” pentru a elimina toate malware enumerate. MBAM va şterge acum toate fişierele şi cheile din registri sau adăugaţi-le la carantină. Când scoateţi fişierele, MBAM poate solicita un restart al calculatorului cu scopul de a elimina unele dintre ele. Dacă se afişează un mesaj care să ateste că are nevoie să repornească, este bine să il lăsaţi să facă acest lucru. Odată ce calculatorul dvs. este repornit repornit, şi sunteţi conectat, trebuie să continuaţi cu restul paşilor.

9. Când a terminat MBAM eliminarea malware-ului, se va deschide jurnalul de scanare şi il va afişa în Notepad.Salvati-l daca doriţi, şi apoi închideţi fereastra Notepad.

10. Puteţi ieşi acum din programul MBAM.

Dacă este necesar, scanati si cu acest program:

Spybot Search & Destroy este un foarte bun program anti-spyware GRATUIT. Descărcaţi, instalaţi şi actualizaţi.

Odată instalat> click dreapta pe pictograma de pe desktop si> Run as Administrator (Windows 7) sau dublu click. Pe urma scanati.
Actualizaţi şi scanati sistemul dvs, o dată la două săptămâni.

Important: Safe Mode

Dacă se întâmplă, să găsească o problemă care nu se poate dezinstala / şterge, reporniţi computerul, şi reporniţi în Safe Mode.
Pentru a intra in Safe Mode, apăsaţi F8 chiar la pornire / Startup (inainte de intrarea in Windows), folositi tasta UP pentru a ajunge la Safe Mode din lista de opţiuni, apoi apăsaţi ENTER.
Rescanati computerul cu dumneavoastră Anti-Virus, Malwarebytes şi Spybot S & D în timp ce este în Safe Mode.

Dacă nu reuşiţi să instalaţi programele de mai sus în Modul Normal: Uneori troieni, viruşi, malware-ul, etc împiedica să instalaţi şi / sau actualizarea programelor care le pot elimina.
Dacă se întâmplă acest lucru, reboot (restart) in Safe Mode with Networking (din lista de opţiuni de pornire), şi instalati, actualizati şi scanare de acolo.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s